Нарада щодо протидії домашньому насильству та жорстокому поводженню з дітьми

        26.08.2021 року на базі Міжгірського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. А.Волошина  відбулася нарада професійної спільноти педагогів-організаторів щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

      На нараду було запрошено  Стець Ю.В. - інспектора ювенальної превенції та Ворона М.М.- капітана відділення поліції № 2 Хустського районного управління ГУНП в Закарпатській області, які розповіли присутнім, що домашнє насильство і надалі залишається однією з найбільш гострих проблем загалом в Україні та в Закарпатській області зокрема. У Міжгірській територіальній громаді,  за  даними відділення поліції № 2 Хустського районного управління поліції ГУНП в Закарпатській області, винесено всього 22 термінових заборонних приписів. Статистика є невисокою, адже багато людей, з різних причин, не звертаються за допомогою до поліції.

          Фулитка В.І.- головний спеціаліст відділу освіти, сім'ї, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Міжгірської селищної ради повідомила присутніх про те, що на території Міжгірської територіальної громади функціонує Координаційна рада з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству. Усім присутнім було роздано контактну інформацію спеціальних  уповноважених осіб та інших органів Міжгірської селищної ради до яких можуть звернутися потерпілі від домашнього насильства.

       Магдич М.І.-консультант ЦПРПП надала  методичні рекомендації щодо організації виховного процесу у 2021-2022 н.р. в закладах загальної середньої освіти  та наголосила на необхідності проведення інформаційно-просвітницьких заходів з метою недопущення жорстокого поводження або вчинення насильства над дітьми в закладі освіти або за його межами.