Розширене засідання колегії відділу освіти Міжгірської РДА

     30 серпня 2019 року відбулося розширене засідання колегії відділу освіти Міжгірської райдержадміністрації. У роботі колегії взяли участь представники районної влади, працівники відділу освіти ,  керівники закладів загальної середньої освіти, завідувачі закладів дошкільної освіти.

На порядок денний були винесені  питання :

1.Про нагородження призерів обласних олімпіад, конкурсу-захисту МАН, інших конкурсів та педагогічних працівників, які підготували переможців.               

2.Про підсумки роботи освітньої галузі району у 2018/2019 навчальному році та  завдання на 2019/2020 навчальний рік.

3.Про висунення кандидатури на нагородження щорічною обласною педагогічною премією ім. А.Волошина.

      В ході роботи проаналізовано  зроблене, обговорено  реалізацію нових освітніх стандартів сьогодення, сформовано освітню стратегію на майбутнє. Начальник відділу освіти Н.С. Олексієнко наголосила на тому, що для педагогічної спільноти  в цілому, і Міжгірщини зокрема, 2018/2019 навчальний рік був особливим і наповненим цілою низкою яскравих нововведень.

       Значну увагу Надія Степанівна  приділила розвитку дошкільної освіти районута зазначила, що розвиток дошкільної освіти залишається і надалі одним із пріоритетних напрямів державної політики в галузі освіти.

       Щодо реформування загальної середньої освіти передбачено  модернізацію змісту освіти, що має ґрунтуватися на компетентнісному та особистісно орієнтованому підходах до навчання, а  головне – орієнтуватися на здобуття учнями умінь і навичок, необхідних сучасній людині для успішної самореалізації у професійній діяльності, особистому житті, громадській активності.

Акцентовано увагу  на роботі Міжгірського  районного інклюзивно-ресурсного центру, який  забезпечує  методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами. Приміщення центру оснащені сучасним обладнанням навчально-корекційного призначення.

       Н.С.Олексієнко зупинилась на важливих питаннях  впровадження реформи НУШ та зазначила, що у  2018-2019 навчальному році ввідділом освіти здійснено організаційні заходи щодо створення належного освітнього середовища відповідно до Стандарту «Нова українська школа».

Окрім освітньо-виховної та розвивальної функцій,не залишена поза увагою робота позашкільної освіти, яка вдало справляється з іншими важливими функціями переважно соціального спрямування. Питання щодо роботи позашкільної освіти, широко висвітлив Мазур Євген Сергійович,  керівник гуртків РЦПО.

     Особливу увагу начальник відділу освіти Н.С.Олексієнко звернула на результати ЗНО та зазначила, що   педагогічні свободи, автономія закладів передбачають  професійний ріст педагогічного працівника,  який відображає рівень знань його учнів.

       З усіх питань колегія ухвалила конструктивні рішення, спрямовані на вдосконалення діяльності  загальноосвітніх навчальних закладів району.

    На колегії висунуто  кандидатуру Гавриля Івана Юрійовича, вчителя фізичної культури Негровецького навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» імені Василя Росохи на нагородження обласною педагогічною премією імені Августина Волошина  за  заслуги в розвитку освіти.