VIII Міжнародний мовно – літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

VIII  Міжнародний  мовно – літературний  конкурс  учнівської  та  студентської  молоді  імені  Тараса  Шевченка

               З метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в 2010 році в Україні був започаткований Міжнародний   мовно-літературний  конкурс   учнівської   та студентської молоді імені Тараса Шевченка. 
             18 листопада 2017  року  на базі Міжгірської ЗОШ І – ІІІ ст. №1  пройшов ІІ етап VІІІ Міжнародного  мовно-літературного конкурсу імені Т. Шевченка. У ньому взяли участь учні  5-11-х класів навчальних закладів району.

             Перед початком Конкурсу, під керівництвом учителя української мови та літератури  Бундзяк Г. М.,учасників святково привітали учні Міжгірської ЗОШ І – ІІІ ст.№1. Учні, які брали участь у Конкурсі,  писали творчі роботи у формі есе,  коментарів до поезій, листів до нащадків, в якому розкривали значення постаті Тараса Шевченка для українського народу, міркувань про те, як би склалася доля Шевченка у ХХІ столітті, розповідей про враження від першого знайомства з творчістю Кобзаря, роздумів про те, ким для кожного є Тарас Шевченко, творів  у вигляді ліричного міркування, в якому давали оцінку безсмертному «Кобзарю» поета, творів-роздумів про Тараса Шевченка і виклики епох.